Muziekfestival Beets 19 & 20 juni 2015

Vorig jaar was weer een prachtig festival met vele bekende artiesten wat bij velen nog vers in het geheugen zal liggen. Het is en blijft altijd moeilijk om het vorige festival te overtreffen maar de organisatie is er alles aan gelegen om in ieder geval met een programma te komen dat zich kan meten met de voorgaande edities.

De afgelopen maanden hebben al weer een aantal bestuursvergaderingen plaats gevonden ter voorbereiding van ons 29e Festival. Natuurlijk werd tijdens deze vergaderingen ook het 28e festival besproken waarbij we voornamelijk kijken naar eventuele verbeterpunten.  Door de constante veranderingen in wet en regelgeving moeten we proberen goed bij de tijd te blijven zodat we niet tegen onoverkomelijke problemen aan lopen tijdens ons festival.

Echter niet alleen het bestuur heeft om de tafel gezeten. Ook de muziekcommissie heeft alweer intensief overleg achter de rug waarbij de commissie weer rekening heeft gehouden met de verschillende wensen die we dit jaar weer hebben ontvangen. Alle contracten voor de hoofdacts zijn inmiddels ontvangen, getekend en gecheckt en terug gestuurd. Dat wil zeggen dat alle artiesten vast zijn gelegd. Het kost altijd veel moeite om dit tijdig te kunnen regelen omdat de agenda's van de artiesten vaak pas in Januari  (2015) geopend worden. Anderzijds is het zo dat veel artiesten de prijzen tussentijds verhogen waardoor ons budget ineens niet meer toereikend zou kunnen zijn. Bij een artiest die op doorbreken staat kan dit al snel een bedrag zijn van enkele duizenden Euro's! Om een indruk te krijgen wat artiesten & bands nou uiteindelijk kosten, zullen wij de lijst openbaar maken. En zal hij aanwezig zijn op de vrijwilligers vergadering en in de feesttent.

De muziek commissie wil dan ook iedereen bedanken voor hun bijdrage aan het doorgeven van bands en artiesten voor dit jaar. Onze ideeënbus blijft natuurlijk altijd open en iedereen mag zijn voorkeur door geven via de mail of facebook.Het festival moet natuurlijk voor een ieder leuk zijn en om die reden proberen we altijd om een zo breed mogelijk publiek te voorzien van een geweldige avond.

De vrijdag avond gaan we op vele verzoek anders aanpakken, houd het eens simpel werd er aangedragen. We denken dat we er dit jaar dan ook in geslaagd zijn on dit te realiseren.

De vrijdagavond zal verzorgd worden door DJ Showcees bij ons bekend van de Beemster kermis en aangedragen tot populairste party DJ van 2014. DJ Showcees (Cees Ruseler) geboren op 7 juni 1986 in het altijd mooie en gezellige Noord-Hollandse dorpje "De Rijp".Op jonge leeftijd was hij gek op muziek en liep hij mijn zijn band recorder de straten onveilig te maken. Op 17 jarige leeftijd kreeg hij de verslaving pas echt te pakken, en begon zicht in te leven in het DJ wereldje. Één ding wist hij zeker "Als ik draai moet het altijd een feest zijn"

Vandaag de dag is DJ Showcees te vinden in veel verschillende kroegen binnen Nederland, maar ook zal je hem vaak tegen komen op je vakanties naar Oostenrijk, Italie, Griekenland en noem maar op.DJ Showcees heeft 1 motto: Groot worden door klein te blijven.Of het nou gaat om 70's 80's en 90,s of Après-ski, Dance Classics, Goud van Oud, Puur Hollands of de top 40 hits !! Door zijn vele ervaring in binnen en buitenland is één ding zeker met DJ Showcees is het altijd feest!!!! Voor verdere informatie: www.djshowcees.nl

Als band hebben wij op vele verzoek DIS (de ideale schoonzonen) naar de Beets gehaald.DIS Band Live heeft een doorstart gemaakt in 2008. Sindsdien zijn we met een heel nieuw repertoire aan het optreden geslagen en met veel succes! Veel diverse optredens door heel Noord Holland en daarbuiten waar zij als band voor een leuke gezellige avond kunnen zorgen met een brede stijl aan muziek. In 2014 zijn ze in de Regiofinale beland van Noord Holland voor beste Coverband van de Benelux en erg veel geleerd tijdens dit proces.
Als band leggen we veel de nadruk op nieuwe (3fm) muziek afgewisseld met oude rock & roll en zorgen we ervoor dat iedereen een leuke avond van muziek en show heeft. Voor meer informatie over deze band: www.Disband.nl

Op zaterdag zal feestband Melrose de Beets aan doen. MELROSE houdt al jarenlang het Nederlandse publiek in de ban met een muziekshow vol covers omgeven door absurdistische totaaltheater met een vleugje satire. Een show die vooral te vinden is op dorpsfeesten, tentfeesten, openluchtevenementen, bedrijfsfeesten en een evenement bij jou in de buurt. Een multimediaal spektakel vol theater, slapstick, video en lichtshows dat alle zintuigen prikkelt.

Als 1e artiest is het ons gelukt om de voormalige zangeres van Stageline over de dijk te halen. IVM met drukke werkzaamheden heeft zij de band verlaten en heeft gelukkig het artiesten vak niet vaarwel gezegd. We hebben het natuurlijk over Marcella Spithof. Deze zangeres zal met haar geweldige stem en uitstraling de tent weer laten bulderen.

Als 2e zou Glennis Grace het podium betreden maar helaas geen Glennis Grace maar………..

In de afgelopen 29 jaar van het SEB muziekfestival is het ons nog nooit overkomen maar nu is het dan zover.

Zoals aangekondigd zouden we dit jaar Glennis Grace ontvangen op het muziekfestival in de Beets, maar helaas door andere verplichtingen op 20 juni kan zij niet komen.

Dus is de commissie aan de slag gegaan om voor een goede vervanging te zorgen. Volgens ons is dit dan ook prima gelukt. De zangeres die wij mogen verwelkomen in de tent heet Leona Philippo. Deze kanjer en feest beest zoals ze genoemd word zal de plaats innemen van Glennis.

Leona Philippo (1979) is een singer-songwriter en actrice van Jamaicaanse komaf. Al tijdens haar opleiding aan het Rotterdams Conservatorium gaat ze naar L.A. om haar debuut cd op te nemen. Ook staat ze met de R&B groep Sat-R-Day als support act in het voorprogramma van Dru Hill in Ahoy. Na haar derde studiejaar besluit Leona in 1999 het Conservatorium te verlaten. Al snel wordt ze door de Nits gevraagd om mee te touren tijdens hun Wool Tour in 2000. Zo treedt ze op door heel Europa en staat zij met Arling & Cameron en Junkie XL in Tokio. In 2001 speelt Leona de hoofdrol Aïda in de gelijknamige musical van Joop van den Ende. Verder is ze te zien in o.a. de theatershows Big, Black & Beautiful: A Tribute To The Girl Groups, A Tribute To The Blues Brothers, en als achtergrondzangeres bij o.a. Trijntje Oosterhuis, Kane en Candy Dulfer.Als actrice is Leona op televisie te o.a. zien in de series Trauma 24/7, Grijpstra en de Gier en Verborgen Gebreken. Ook speelt ze rollen in de bioscoopfilms Wild Romance, Ver van Familie, Johan en Phileine zegt Sorry. Samen met producer Jonas Filtenborg neemt zij in 2007 onder de noemer LEONA een nieuwe cd op. In 2010 bestormt Leona alle concertpodia in Nederland met nummers van de nieuwe cd Strut it.In 2012 is Leona te zien in de nieuwe tv serie Lijn32. Daarnaast speelt zij een hoofdrol in de speelfilm De Groeten van Mike, geregisseerd door Maria Peters welke in december 2012 uitkomt. Daarnaast is zij dat jaar winnares van het succesvolle programma ‘The Voice of Holland’. 2013 staat in het teken van muziekoptredens en haar ambassadeurschap voor Kinderfonds Mama’s.In 2014 is Leona volop aan het optreden en tevens deelnemer aan het populaire programma ‘De beste zangersvan Nederland’.

Zoals je kunt lezen een veelzijdige jonge dame die de tent op zijn kop kan zetten. http://www.leonaphilippo.com/ 

Als 3e Artiest hebben wij speciaal voor de jeugd DJ Jean aangetrokken.

DJ Jean (Veenendaal, 7 mei 1968) is een Nederlands dj. De carrière van DJ Jean begon in 1989, toen hij de Nederlandse mix- en scratchkampioenschappen won. Na enige tijd draaien in verschillende clubs werd hij uiteindelijk bekend als live-dj van de Amsterdamse uitgaansgelegenheid iT. Van 2002 tot 2007 werkte hij als dj voor Radio 538. Daarna was hij te horen op Caz! met Madhouse@midnight. Tegenwoordig heeft DJ Jean in de vrijdag- en zaterdagnacht op Slam FM een radioprogramma getiteld DJ Jean @ Work.Vanaf 14 juni 2014 is DJ Jean elke zaterdagmiddag te horen op Radio Veronica, met zijn programma DJ Jean @ Work. Voor meer informatie: www.djjean.com

Er is dus weer genoeg te beleven in de Beets op 19 & 20 juni 2015.

Zet beide datums alvast in uw agenda want dit feest mag u niet missen.

Graag tot ziens in onze feesttent.