Muziekfestival Beets, 15 en 16 Juni  2012

15 en 16 Juni stonden ook dit jaar weer in het teken van het muziekfestival in Beets. Voor de 26e keer had de organisatie alle zeilen bijgezet om ook deze editie tot een succes te maken.
Ondanks het matige resultaat wat het Nederlandse elftal  had neergezet in de afgelopen twee wedstrijden was de stemming ondanks dat opperbest te noemen. Een overwinning was natuurlijk beter geweest maar het kon de bezoekers klaarblijkelijk niet deren.
Op Vrijdagmiddag 15 Juni waren het traditiegetrouw allereerst de kinderen  die mochten komen genieten van  het amusement.  Afgezien van het gratis drinken en eten was er een springkussen aanwezig en was er een ware disco en karaoke show opgesteld.
De dames van het organiserende kindercommité waren natuurlijk de eersten die mochten laten horen hoe goed ze konden zingen. Daarna was het ijs al snel gebroken en kwamen er allerlei liedjes voorbij die uit volle borst werden meegezongen door de bijna  100 aanwezige kinderen.
Toen na afloop van het „kinderfeest“  ook nog eens  honderden balonnen uit het dak van de tent werden losgelaten was het feest compleet.
Ook de vrijdagavond, die de afgelopen jaren, steeds meer bezoekers weet te trekken, was ook dit keer  een groot feest der herkenning.  De XXL Party DJ’s wisten geflankeerd door danseressen en een zanger de stemming er uitstekend in te krijgen en niet  onbelangrijk er ook in te houden.  Ondanks de al eerder vermelde slechte resultaten van het Nederlandse Elftal wist men ondanks dat zelfs met de EK liederen te scoren. De regen die zo af en toe met bakken uit de lucht kwam vallen kon de sfeer niet negatief beinvloeden want ook dit jaar bewees de prachtige feesttent weer dat een dergelijke accomodatie van essentieel belang is om een geslaagd feest te kunnen organiseren.
Uiteraard was het niet alleen de Nederlandstalige muziek die ten gehore werd gebracht  door de DJ’s de grote stemmingmaker. Ook Johan Bouquet en Vida wisten het publiek uitstekend te vermaken.
Vida die nog steeds veel succes weet te oogsten met hun aanstekelijke repertoire uit de „ Flair“ periode was uitstekend in staat om het publiek op de dansvloer te krijgen.   Concentreerde zich het publiek de afgelopen jaren nogal eens in groepjes verspreid door de feesttent dit maal was daar geen sprake van en werd overal gedanst waar maar plaats was. De tent was dan ook gezellig vol waarbij het aantal bezoekers geschat werd op ruim 600 personen.
Een verhaal apart is natuurlijk de altijd goedlachse Johan Bouquet die met zijn waanzinnige optreden de tent weer helemaal plat wist te krijgen. Zelfs de act waarin hij op verbluffende wijze Koos Albers wist neer te zetten oogste weer veel  succes.  Aangezien hij zich zelf jarig had verklaard op 15 Juni kon de gehele feesttent hem uit volle borst toezingen hetgeen dan ook spontaan gebeurde. Of het werkelijk zijn geboortedag was valt te betwijfelen. Het was er echter niet minder gezellig om.
De vrijdagavond kan dan ook zeker succesvol worden genoemd waarbij presentator Gerard Stokman bij wijze van spreken zelf de stekker er om twee uur uit moest trekken om een einde te kunnen maken aan de feestvreugde.
De Zaterdag zat natuurlijk ook vol met top amusement. De voorverkoop had al laten zien dat het geboden aanbod aan artiesten veel mensen aansprak.
Als band was dit jaar de keuze gevallen op  „de vetste Band van Friesland“  . Vanaf heden zou je daar zonder problemen rustig  West Friesland aan toe kunnen voegen. Dit natuurlijk zonder iets af te doen aan het West Friese talent wat rond loopt. Stageline kwam, zag, en overwon.  Al vroeg op de avond wist de band de tent te overspoelen met hun uitstekend gebrachte  covers die de aanwezige menigte gelijk in feesttstemming bracht.  Ondanks het feit dat de zangeres geveld was door de griep stond ze spreekwoordelijk  haar „ mannetje“  en wist een uitstekende muzikale prestatie neer te zetten.
Pearl Jozefzoon was,  zoals haar naam al zegt,  het eerste pareltje wat haar opwachting maakte op het podium in Beets. De nummer twee van de eerste Voice of Holland liet gelijk horen waarom ze de nummer twee was geworden achter de nog steeds populaire Ben Saunders.
De sympathieke Pearl was in goede doen en liet het publiek genieten van haar geweldige stem daarbij geassisteerd door twee backing vocals.
 Het had trouwens maar weinig gescheeld of de organisatie had deze topartiest niet vast kunnen leggen gezien haar overvolle agenda. Gelukkig waren de collega’s van een ander festival bereid om het aanvangstijdsstip van hun optreden te verleggen waardoor ook Beets kon genieten van een niet alleen voortreffelijk optreden maar ook van een bijzondere schoonheid. Ondanks het strakke schema nam Pearl alle tijd om  de fans te woord te staan en van een handtekening te voorzien.
Een tweede artiest die zijn opwachting maakte was de populaire Thomas Berge.  De geboren Tukker liet duidelijk merken dat hij er zin in had en bespeelde het publiek dat uit volle borst wist mee te zingen op de hits die Thomas ten gehore bracht.
Of het aan de nieuwe liefde in zijn leven lag of aan de gezellige sfeer in de feesttent zullen we waarschijnlijk niet te weten komen maar het optreden was zeer succesvol te noemen waarbij vooral de dames uit hun dak gingen.  Niet alleen Thomas maar ook de bewaking was omringd door vrouwelijk schoon. Iets wat natuurlijk niet dagelijks voor komt.  De bewaking had dan ook de dankbare taak om te proberen de vrouwelijke fans in bedwang te houden iets wat overigens prima lukte. Ook Thomas nam alle tijd voor zijn fans en bleef nog lang hangen in de artiestenbar achter het podium.
De Band Stageline die de pauzes tussen de optredende artiesten uitstekend wist op te vullen wist op sublieme wijze de uitzinnige menigte in hoger sferen te brengen door hun opzwepende muziek afgewisseld met de grootste feestnummers. Een uitstekende manier om de menigte in beweging te houden hetgeen uiteraard ook gebeurde.
Alvorens de band de avond mocht afsluiten was het de beurt aan Peter Beense die met zijn nog steeds imposante verschijning liet horen waarom hij al meer dan 25 jaar succesvol aan de top staat. Peter die al eerder het podium in Beets mocht betreden liet horen dat het verhogen van de feeststemming  zeker aan hem kon worden over gelaten.  Niet alleen eigen nummers kwamen voorbij maar ook bekende covers werden ten gehore gebracht.  Luid werden dan ook de gebrachte nummers mee gezongen.  Ondanks de meer dan duizend bezoekers bleek een polonaise zelfs tot de mogelijkheden te behoren in de volle tent. Toen Peter dan ook na ruim een half uur het podium voldaan verliet liet hij een enthousiaste menigte achter die nog na stond te deinen van het zojuist gegeven optreden.
Tijd om uit te rusten was er echter niet want de band Stage Line had inmiddels het podium al weer betreden.  Alvorens de avond af te sluiten bedankte presentator Gerard Stokman de aanwezige menigte voor de geweldige avond en uiteraard de aanwezige hulpdiensten, vrijwilligers  en alle aanwezigen voor hun medewerking aan deze geslaagde 26e editie van het muziekfestival in Beets.
Nadat de band zijn laatste nummers ten gehore had gebracht was de klok inmiddels  ruimschoots het middernachtelijk uur voorbij geschoten en ging het aanwezige publiek met einige tegenzin huiswaarts.
Ook dit jaar dus weer een geweldig feest in Beets dat bol stond van gezelligheid en top amusement. Een editie die zeker voor herhaling vatbaar is.
Natuurlijk graag tot volgend jaar!
Frens Mazenier